Jak pečovat o ústní hygienu v období nemocí?

PM
Tým Profimed
čtení na 2 min
Sdílet na
V období nemocí, obzvláště těch infekčních, je třeba dbát zvýšené důslednosti v dentální péči.

Základním doporučením je po prodělané nemoci vyměnit zubní kartáček za nový, neb se mezi vlákny kartáčku usazují mikroorganismy, které mohou způsobit opětovnou infekci. Nejen během období chřipek je žádoucí udržovat zubní kartáčky suché a čisté. Účinným nástrojem jsou antibakteriální spreje na zubní kartáčky. Posloužit mohou také ústní spreje s dezinfekčním účinkem, obzvláště obsahují-li chloritan sodný, který se pro své vlastnosti používá i k dezinfekci vody a má antibakteriální, fungicidní a antivirové účinky. V neposlední řadě ústní spreje osvěží dech, a mohou pomoci zvýšit účinek zubních past – například v případě ústního spreje SWISSDENT EXTREME, který se zaměřuje na odstraňování pigmentací.

Do každodenní péče zahrňte antibakteriální ústní vodu s účinnou složkou CHX - chlorhexidin diglukonát. Obecně je tato složka vysoce účinnou látkou v boji s viry, bakteriemi a plísněmi. Lze ji použít k dezinfekci pokožky, standardně se používá k dezinfekci, například před odběrem krve.

Při zvýšené kazivosti, paradentóze i v období nemocí doporučujeme do dentální péče zařadit orální probiotika. Klinicky ověřená přírodní probiotika Lactobacillus Reuteri působí proti přemnožení škodlivých patogenních bakterií  v ústech, čímž podporují orální i celkové zdraví.

Produkty

Skladem > 5 ks
Ihned na

Související články

Parodontitida a COVID-19

Parodontitida a COVID-19

Připravili jsme pro vás ve spolupráci s MUDr. Jiřím Šedým, uznávaným autorem mnoha vědeckých a stomatologických publikací, doporučení k vašemu ústnímu zdraví!

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny