Inkontinence u žen: Ke zmírnění potíží přispěje extrakt z dýňových semen

PM
Tým Profimed
čtení na 3 min
Sdílet na
Potíže s nechtěným únikem moči neboli s inkontinencí jsou často tabuizovaným tématem. Potýká se s nimi však velké množství žen, a to různých věkových skupin. Tyto ženy se pak musí spoléhat především na používání vložek, což je nejen nekomfortní, ale také snižuje jejich sebevědomí. Proč k problémům s inkontinencí dochází a jak je zmírnit přírodní, studiemi podloženou cestou?

Oslabený močový měchýř trápí i ženy po porodu

Byť se inkontinence spojuje především s pokročilejším věkem (rakouské průzkumy ukazují, že inkontinencí trpí každá třetí tamní žena po 60. roce života), faktem je, že postihuje i mladé ženy. Přibližně u 20 procent žen se problémy s udržením moči objevují po přirozeném porodu. Během něj totiž dojde k nadměrnému namáhání svalstva a pojivové tkáně, a pánevní dno tak již není schopno zajistit optimální oporu svěrači močové trubice. Problémy s nechtěným únikem moči se však mohou objevit i u žen, které trpí nadváhou a mají oslabené svalstvo močového měchýře i pánevní dno.

 

Věděli jste, že…
… k nechtěnému úniku moči nedochází jen při zvýšené fyzické námaze či zvedání těžších břemen, ale například i při chůzi po schodech, smíchu nebo kašli? Na vině je právě oslabený měchýř a pánevní dno.

 

Ke správné funkci močového měchýře přispívá dýně

Evropská federace fytoterapie (ESCOP) doporučuje k udržení správné funkce močového měchýře (a prostaty) užívat 10 gramů dýňových semínek denně. Praktické řešení nabízí ženám špičkový rakouský specialista na fytoterapii, značka Dr. Böhm®, a to v podobě tablet s vysokou koncentrací látek ze semen dýně.

Jak Dr. Böhm® Dýňové tablety pro ženu pomáhají?

Čistě rostlinný doplněk stravy Dr. Böhm® Dýňové tablety pro ženu obsahuje patentovaný extrakt ze semen štýrské dýně ve 20násobné koncentraci – jediná tableta tak obsahuje cenné látky ze 40 dýňových semen a přispívá k posílení močového měchýře a zmírnění obtíží, jako je nechtěný únik moči či časté návštěvy toalety.

Účinek potvrzují i gynekologové

Pozitivní účinky extraktu z dýňových semen značky Dr. Böhm® doporučují na základě několika provedených studií i samotní gynekologové. Bylo totiž prokázáno, že stačí pouhé dva týdny k tomu, aby se u žen ve věku 35–84 let snížil počet denních inkontinenčních příhod o 41 procent. Po šesti týdnech pravidelného užívání pak došlo ke snížení dokonce o 68 procent. Tablety byly navíc ženami velmi dobře snášeny a vzhledem k tomu, že neobsahují laktózu, kvasnice, lepek, želatinu ani barviva, jsou vhodné i pro osoby s různými potravinovými intolerancemi či pro vegetariány.

Doporučení na závěr

K oslabování močového měchýře a pánevního dna dochází postupně, proto je i u jejich posilování potřeba počítat s tím, že problémy neodezní ze dne na den. Rozhodnete-li se využít ke zmírnění svých potíží s nechtěným únikem moči právě Dr. Böhm® Dýňové tablety pro ženu, doporučujeme vám užívat je po dobu alespoň tří měsíců. Vytrvalostí dosáhnete nejen úlevy, ale navrátí se vám i pocit jistoty a sebedůvěry, proto rozhodně vytrvejte.

Produkty

Skladem > 5 ks
Ihned na

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny