Ekologie

PM
Tým Profimed
čtení na 2 min
Sdílet na
Ochrana životního prostředí a dlouhodobá udržitelnost jsou témata, kterými se zabýváme s čím dál větší vážností. Otázka, jak dále rozumně nakládat s produkty, které nevyhnutelně potřebujeme, ale jsou vyrobeny z plastu nebo nejsou zcela ekologické, je v případě péče o zuby velmi namístě. Každý z nás spotřebuje za rok čtyři zubní kartáčky a ti pilní i více. Mezizubních kartáčků připadne na rok asi čtyřicet a k tomu si připočtěme tuby zubních past.

Rozsah péče omezit nemůžeme. Dokonce by to bylo lepší naopak :) Řešením proto jsou nové materiály a technologie. Pojďme si v novinkách vytvořit přehled ať můžeme pro svět něco udělat :)

Je důležité připomenout, že snaha o ekologický přístup by měla jít ruku v ruce s pokrokem. Rady našich babiček sice mohou fungovat, ale pro jistý výsledek bez vedlejších účinků a nechtěných omylů se nyní vydáme ověřenou profesionální cestou J Na trhu je dostupný již relativně velký výběr dřevěných, nejčastěji bambusových kartáčků. Zkušenost Profimedu s tímto materiálem dosud není ideální. Nemá potřebné hygienické vlastnosti plastu a o kartáček je třeba velmi pečovat s ohledem na množení bakterií na porézním materiálu.

Velmi zajímavým směrem je využití recyklovaných materiálů, jak s ním přichází známá norská značka Jordan. Rukojeti kartáčků kolekce GREEN CLEAN se vyrábí z recyklovaného potravinového plastu. Ze stejného materiálu jsou i první hlavice elektrických kartáčků na světě. Obal je z recyklovaného papíru a materiálem pro vlákna je ricinový olej.

Progresivní cestou jde také švédský výrobce TePe, jedna z odborníky nejdoporučovanějších značek zubních a mezizubních kartáčků. Jejich nové materiály ze třtiny, ricinového nebo borovicového oleje snižují spotřebu ropy a při samotné výrobě sníží uhlíkovou stopu až o 80 % .TePe továrna je z velké části provozována díky  solární energií i v dalekém a chladném Švédsku.

Mezi výrobci zubních past se šíří dva velmi pozitivní trendy. Jedním je výroba tub a kartáčků z obnovitelných přírodních zdrojů. Druhým pak je využitím nejmodernějších poznatků biotechnologie k výrobě ekologické zubní kosmetiky. K absolutní světové špičce se v tomto směru řadí unikátní japonská značka Oralpeace.

Profimed, dává ekologii zelenou! :)

Produkty

Na prodejnách
Ihned na
Na prodejnách
Ihned na
Na prodejnách
Ihned na
Na prodejnách
Ihned na
Na prodejnách
Ihned na
Skladem > 5 ks
Ihned na

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny