Sonický zubní kartáček, nebo ústní sprcha? Oboje!

David Ševčík
čtení na 2 min
Sdílet na
Americká značka Waterpik jako první na světě uvedla na trh propojení elektrického (v tomto případě sonického) zubního kartáčku a ústní sprchy v jednom přístroji. A ačkoli je Waterpik nejrespektovanějším a také nejstarším výrobcem ústních sprch na světě, nešlo jim v tomto případě o vytvoření ještě dokonalejší ústní sprchy. I když přístroj dokonce při letmém pohledu jako sprcha vypadá, je to sonický kartáček. A týmu ve Waterpiku šlo především o další krok ve zdokonalení péče o zuby. O nový pohled s využitím dosavadních zkušeností. Čištění zubním kartáčkem, masáž dásní a vypláchnutí mezizubních prostor spojili do jednoho úkonu. Navíc vznikla možnost nahradit zubní pastu ústní vodou. Představujeme Vám Waterpik Sonic Fusion.

Tato novinka je určena pro velmi široké spektrum zákazníků. Zahrnuje, jak skvělou prevenci díky vysoce efektivnímu odstraňování zubního plaku, tak řešení specifických požadavků majitelů rovnátek, implantátů, korunek, můstků nebo porcelánových fazet. Přístroj můžete využívat „jen“ jako sonický zubní kartáček. Kartáček odpojíte od základny s hadičkou pro přívod vody. Uložíte jej do pouzdra, které je součástí výbavy a můžete cestovat. Perfektní čištění zubů zajistí 30 tisíc kmitů vláken v jedné minutě (tedy 60 tisíc pohybů sem a tam). Převratnou inovací je však spojení sonického čištění s tenkým pulzujícím paprskem vody. Ten je vyveden ze středu patentované hlavice a má regulovatelný tlak (10–100 PSI). Během čištění kartáčkem tak současně z hlavice tryská paprsek vody, která činí práci kartáčku na ploše zubu efektivnější, a navíc vstupuje do mezizubních prostor. Pokud se chcete soustředit jen na čisticí schopnosti paprsku vody, například pokud potřebujete čistit v linii dásně a pod dásní, je možné pohyb vláken zcela vypnout a provést čištění souměřitelné s prací ústní sprchy. Studie prokázaly, že Sonic Fusion odstraní při jednom čištění o 50 % více zubního plaku, než kolik se jej obvykle podaří vyčistit za pomoci zubního kartáčku a následně niti. Přitom jde o naprosto šetrnou péči.

Pro komfortní použití vždy radíme dávat do přístroje vlažnou až teplou vodu. V případě čištění parodontálních kapes se musí nastavit nejnižší stupeň tlaku. Kartáček (stejně tak, jako kartáčky manuální) lze používat bez zubní pasty. Pokud čistíme bez vodního paprsku, tak používáme zubní pastu s nízkou abrazivitou. Při aktivaci vodního paprsku se zubní pasta k čištění nehodí, její účinné látky ovšem nahradí roztok s ústní vodou. To je nejvýznamnější především při řešení zánětů dásní.

Po prvních testech přístroje v našem týmu můžeme potvrdit platnost sloganu, který s nadsázkou Waterpik doplnil k prezentacím přístroje. Varování výrobce: tento přístroj je silně návykový! 🙂

Produkty

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny