PAP

PM
Tým Profimed
čtení na 2 min
Sdílet na
PAP – ftalimidoperoxykapronová kyselina je na špici technologie bělení zubů pomocí oxidačního procesu.

PAP je při pokojové teplotě bílý krystalický prášek bez zápachu. Je mírně rozpustný ve vodě a je silným oxidačním činidlem.

Je prokázáno, že bělí zuby stejně efektivně jako tradiční přísady, s bonusem, který nezpůsobuje poškození skloviny a demineralizaci zubů, které jsou součástí tradičních bělicích přísad jako je například samotný peroxid vodíku, který je známý pro svoji účinnost, ale dochází k mikro změkčení zubní skloviny.

Bělení zubů PAP je bezpečný a účinný způsob, jak vybělit zuby, aniž by došlo k poškození, ke kterému někdy dochází u peroxidových produktů. 

Co je bělení zubů PAP? 

PAP, zkratka pro kyselinu ftalimidoperoxykapronovou, je hlavní bělící složkou v moderních bělicích produktech včetně bělicích proužků, per a ústních vod. 

Jedná se o neperoxidové bělící činidlo, u kterého bylo klinicky prokázáno , že je při bělení zubů stejně účinné jako peroxid vodíku.  

PAP není tak široce používán jako peroxidy, protože jde o relativně nový koncept, který je však bezpečný a účinný.

Jak funguje bělení zubů s technologií PAP? 

Přestože je PAP alternativní složkou k peroxidu vodíku pro bělení zubů , funguje téměř stejně s některými klíčovými rozdíly. Začněme tím, jak funguje bělení zubů, než se ponoříme do toho, jak PAP bělí zuby. 

Existují dva typy bělení: mechanické a chemické. Mechanické bělení je odstranění skvrn na povrchu zubů zubním kartáčkem a pastou a chemické bělení bělí zuby jak na povrchu, tak odstraňuje skvrny mezi krystaly zubní skloviny. 

Při chemickém bělení zubů se používají 3 sloučeniny:

  • Peroxid vodíku
  • Karbamid peroxid
  • Kyselina ftalimidoperoxykapronová (PAP) 

Každá z těchto složek bělí zuby oxidací skvrn a zesvětluje celkovou barvu zubů. Fungují tak, že pronikají přes krystaly skloviny, kde mění a rozkládají barevné molekul. Čím je molekula menší, tím barva světlejší.

Rozdíl mezi těmito bělícími složkami je v tom, že když peroxidy začnou působit, uvolňují volné radikály, které mohou být škodlivé. PAP neuvolňuje volné radikály, když oxiduje skvrny, takže je pro vás bezpečnější pro bělení zubů. 

Produkty

Na prodejnách
Ihned na
Na prodejnách
Ihned na

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny