ORALPEACE

PM
Tým Profimed
čtení na 4 min
Sdílet na
Účinná péče o zuby nemá již dlouho jen jedno správné řešení. Cest ke zdravému úsměvu a skvělé kondici dásní vede více.

Nedílnou součástí je (a asi vždy bude) zubní a mezizubní kartáček používaný správnou technikou po odpovídající dobu. Ovšem doplňující kosmetická péče nabízí další a mnohem pestřejší možnosti. Tvrzení, že na zubní pastě nezáleží už dávno neplatí. V Profimedu po dlouhá léta spolu s externími spolupracovníky studujeme, s čím jednotliví výrobci přicházejí a z relevantních řešení vybíráme ta nejefektivnější a nejbezpečnější. Zkráceně nejlepší. Výjimečně, nikoli ale překvapivě, přinášíme na trh také alternativní postupy. Samozřejmě se nejedná o žádné „doma navařeno“ ani předstírání efektu tam, kde žádný není. Stále postupující výzkum i rostoucí technologické možnosti nabízejí nové varianty péče. Některá z nových řešení pravděpodobně znamenají budoucnost…

Japonská značka ORALPEACE mění mnohé, na co jsme dosud zvyklí. Změna je to ale příjemná, bezpečná a ohleduplná. Pojďme se tedy seznámit. A rovnou z neobvyklého konce. Nejvyšší ocenění Japan Venture Award 2015 je jedním z několika, které firma získala za vytvoření pracovních míst a příjmu pro hendikepované. Vše, co Oralpeace dělá, je totiž vysoce ohleduplné ke společnosti a k přírodě. Zubní kosmetika, která pod touto značkou vznikla na základech rozsáhlého biotechnologického výzkumu, má čistě přírodní složení a její účinek stojí na zcela nové (100% přírodní) patentované antibakteriální látce s názvem Neonisin-e.

Proč taková inovativní cesta? Zubní kaz, stejně jako onemocnění parodontu jsou infekce způsobené bakteriemi. Procento populace, které trpí zubními kazy je všude ve světě ohromné a různá onemocnění parodontu svou četností následují. Efektivních řešení prevence i péče není málo. Ovšem některé bakterie jsou již vůči současným konvenčním nebo přírodním antibakteriálním látkám rezistentní. Určité běžně používané a funkční technologie mají i vedlejší efekty a hledání nových možností je tak plně opodstatněné.

Excelentní antibakteriální účinek

V Profimedu jsme si vědomi efektivity a opodstatněnosti mnoha konvenčních zubních produktů. Ve značce Oralpeace ovšem nalézáme odpovídající alternativu pro ty, kteří z různých důvodů běžnou zubní kosmetiku používat nemohou nebo dávají přednost přírodním řešením. Proč si tedy vybrat ORALPEACE a co očekávat? V Japonsku jsou v prodeji čtyři typy zubního gelu a čtyři k nim náležející ústní spreje. Jeden z nich (který připravujeme do prodeje ještě tento rok) je určen domácím mazlíčkům. Ptáte se, nebo se dokonce děsíte, proč máte používat stejnou zubní pastu jako váš pes? Nemusíte. Můžete. Vše spočívá právě v naprosto čistém složení, při kterém není problém gelovou pastu spolknout (bezpečně ji strávíte), nebo vyplivnout v přírodě. Funguje v tom tedy co a jak? Neonisin-e obsahuje vysoce rafinovaný antibakteriální peptid (jmenuje se Nisin A) produkovaný bakteriemi mléčného kvašení. Tady bychom si mohli odskočit do potravinářského průmyslu a vysvětlit si, jak je to vlastně s výrobou sýrů a jejich uchováním, ale to dělat nebudeme, to by byla moc velká odbočka. Bude nám stačit představa, že Nisin A spolu s éterickým olejem z damašské růže (nic jiného, než tyto dvě složky už tam není) narušuje vnější plášť bakterií a také kvasinek, čímž je zahubí. To jediné v celém produktu stačí. Proti kazu. Proti zánětům dásní a onemocnění parodontu. Proti kandidózním infekcím. Proti špatnému dechu a jako ideální hydratace. Reálně tak jde o jeden produkt. Tekutinu složenou z vody, glycerinu, extraktů ze švestek, máty nebo květů pomerančovníků a Neonisinu-e. Tedy sprej v několika variantách chutí. Přidáním xantanové gumy vznikne zubní gel. ORAPLEACE můžete používat s kartáčkem jako zubní pastu. Lze jej také aplikovat prstem na dásně. Sprej pak krom běžného užití poslouží i k přípravě ústní vody (tři vstřiky do skleničky). A jak už jsme říkali, ničemu nevadí, když produkt spolknete.

Komu je tedy ORALPEACE určen? Komukoli od tří let. Pokud trpíte xerostomií (problémem suchých úst), halitózou (zápachem), pokud máte s ohledem na vysoký věk nebo specifické obtíže problémy s vyplivováním. Pokud rádi pobýváte v přírodě a potřebujete k péči o zuby 100% biologicky rozložitelný produkt.

PEACE

Produkty

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny