ORALPEACE

PM
Tým Profimed
čtení na 4 min
Sdílet na
Účinná péče o zuby nemá již dlouho jen jedno správné řešení.

Cest ke zdravému úsměvu a skvělé kondici dásní vede více. Nedílnou součástí je (a asi vždy bude) zubní a mezizubní kartáček používaný správnou technikou po odpovídající dobu. Ovšem doplňující kosmetická péče nabízí další a mnohem pestřejší možnosti. Tvrzení, že na zubní pastě nezáleží už dávno neplatí. V Profimedu po dlouhá léta spolu s externími spolupracovníky studujeme, s čím jednotliví výrobci přicházejí a z relevantních řešení vybíráme ta nejefektivnější a nejbezpečnější. Zkráceně nejlepší. Výjimečně, nikoli ale překvapivě, přinášíme na trh také alternativní postupy. Samozřejmě se nejedná o žádné „doma navařeno“ ani předstírání efektu tam, kde žádný není. Stále postupující výzkum i rostoucí technologické možnosti nabízejí nové varianty péče. Některá z nových řešení pravděpodobně znamenají budoucnost…

Japonská značka ORALPEACE mění mnohé, na co jsme dosud zvyklí. Změna je to ale příjemná, bezpečná a ohleduplná. Pojďme se tedy seznámit. A rovnou z neobvyklého konce. Nejvyšší ocenění Japan Venture Award 2015 je jedním z několika, které firma získala za vytvoření pracovních míst a příjmu pro hendikepované. Vše, co ORALPEACE dělá, je totiž vysoce ohleduplné ke společnosti a k přírodě. Zubní kosmetika, která pod touto značkou vznikla na základech rozsáhlého biotechnologického výzkumu, má čistě přírodní složení a její účinek stojí na zcela nové (100 % přírodní) patentované antibakteriální látce s názvem Neonisin-e.

Proč taková inovativní cesta?

Zubní kaz, stejně jako onemocnění parodontu jsou infekce způsobené bakteriemi. Procento populace, které trpí zubními kazy je všude ve světě ohromné a různá onemocnění parodontu svou četností následují. Efektivních řešení prevence i péče není málo. Ovšem některé bakterie jsou již vůči současným konvenčním nebo přírodním antibakteriálním látkám rezistentní. Určité běžně používané a funkční technologie mají i vedlejší efekty a hledání nových možností je tak plně opodstatněné.

Excelentní antibakteriální účinek

V Profimedu jsme si vědomi efektivity a opodstatněnosti mnoha konvenčních zubních produktů. Ve značce ORALPEACE ovšem nalézáme odpovídající alternativu pro ty, kteří z různých důvodů běžnou zubní kosmetiku používat nemohou nebo dávají přednost přírodním řešením. Proč si tedy vybrat ORALPEACE a co očekávat? V Japonsku jsou v prodeji čtyři typy zubního gelu a čtyři k nim náležející ústní spreje. Jeden z nich (jediný, který ZATÍM nemáme v prodeji) je určen domácím mazlíčkům. Ptáte se, nebo se dokonce děsíte, proč máte používat stejnou zubní pastu jako váš pes? Nemusíte. Můžete. Vše spočívá právě v naprosto čistém složení, při kterém není problém gelovou pastu spolknout (bezpečně si strávíte) nebo vyplivnout v přírodě. Co a jak na tom tedy funguje? Neonisin-e obsahuje vysoce rafinovaný antibakteriální peptid (jmenuje se Nisin A) produkovaný bakteriemi mléčného kvašení. Tady bychom si mohli odskočit do potravinářského průmyslu a vysvětlit si, jak se je to vlastně s výrobou sýrů a jejich uchováním…, ale to dělat nebudeme, to by byla moc velká odbočka. Bude nám stačit představa, že Nisin A spolu s éterickým olejem z damašské růže (nic jiného, než tyto dvě složky už tam není) narušuje vnější plášť bakterií a také kvasinek, čímž je zahubí. To jediné v celém produktu stačí. Proti kazu. Proti zánětům dásní a onemocněním parodontu. Proti kandidózním infekcím. Proti špatnému dechu a jako ideální hydratace. Reálně tak jde o jeden produkt. Tekutinu složenou z vody, glycerinu, extraktů ze švestek, máty nebo květů pomerančovníku a Neonisinu-e. Tedy sprej v několika variantách chutí. Přidáním xanthanové gumy vznikne zubní gel. ORAPLEACE můžete používat s kartáčkem jako zubní pastu. Lze jej také aplikovat prstem na dásně. Sprej pak krom běžného užití poslouží i k přípravě ústní vody (tři vstřiky do skleničky). A jak už jsme říkali, ničemu nevadí, když produkt spolknete.

Komu je tedy ORALPEACE určen?

Komukoli od tří let. Pokud trpíte xerostomií (problémem suchých úst), halitózou (špatným dechem), pokud máte s ohledem na vysoký věk nebo specifické obtíže problémy s vyplivováním. Pokud rádi pobýváte v přírodě a potřebujete k péči o zuby 100 % biologicky rozložitelný produkt. (OK – a pokud jste kočka nebo pes :-)

 

PEACE

Produkty

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny