Mezizubní čištění u malých dětí

PM
Tým Profimed
čtení na 1 min
Sdílet na
Dokud zoubky rostou a jsou mezi nimi mezery, nemusíte mezizubní hygienu řešit. Avšak ve věku 2,5 až 3 let by měl být dočasný chrup kompletní (20 mléčných zoubků) a pak je potřeba zjistit, zda se některé zoubky nedotýkají – zda tam nejsou takzvané „body kontaktu“. Zde se totiž tvoří zubní plak, který zubním kartáčkem nevyčistíte.

A jak to zjistíte? Buď pouhým okem, nebo projeďte zubní nití lehce mezi zoubky. Pokud budete muset překonat jakýkoliv odpor, jsou zoubky příliš blízko.

Se šetrným, ale zároveň pečlivým odstraněním plaku z mezizubních prostorů vám pomůže takzvaný flosser pro děti. Je to zpravidla držák ve tvaru vidlice, ve kterém je natažena zubní nit. Vidlice bývá výměnná, nebo je dětský flosser jednorázový.

Stejně tak důležitým pomocníkem je mezizubní kartáček. Na začátek bude dítěti stačit ta nejmenší velikost. S mezizubním kartáčkem jednoduše vyčistíte plak mezi zoubky a zabráníte vzniku mezizubních kazů.

Mezizubní čištění provádějte jednou denně, po vyčištění zubním kartáčkem. Pozor, na mezizubní kartáček nepatří zubní pasta!

Pokud si nejste jisti, jak používat dětský flosser nebo mezizubní kartáček, navštivte stomatologa nebo dentální hygienu, kde vám se správnou technikou čištění pomohou.

Produkty

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny