Japonský biotechnologický zázrak

NB
MDDr. Nikolleta Benešová
čtení na 2 min
Sdílet na
Zubní kazy a onemocnění parodontu jsou infekční onemocnění způsobené bakteriemi. V Japonsku bylo zjištěno, že zubními kazy trpí zhruba 90 % místní populace a u 70 % je v různé míře rozvinuto onemocnění dásní nebo parodontu. Kromě toho může přemnožení bakterií v ústech vést i k problémům se špatným dechem (halitóze), anebo zvyšovat riziko aspirační pneumonie, jež je častou formou zápalu plic u starších.

Japonská technologie Oralpeace si proto stanovila za cíl vytvořit novou formu domácí antibakteriální ústní péče, která budeme nejen vysoce účinná, ale zároveň i šetrná vůči lidskému organismu a přírodě. Vývoj Oralpeace, podporovaný japonskou vládou, je založený na jednom z největších biotechnologických výzkumů fermentace.

Antibakteriální účinnost je postavena na obsahu látky Neonisin-e, která vznikla kombinací přírodní bílkoviny Nisinu A a esenciálního oleje z damašské růže. Peptid Nisin A byl zhruba v 10letém výzkumu profesora Kenji Sonomoto (Kyushu University Faculty of Agriculture, Department of Bioscience and Biotechnology) popsán jako antibakteriální bílkovina produkovaná bakteriemi mléčné fermentace. Přirozeně je Nisin obsažen i v tradičních japonských fermentovaných potravinách a pokrmech. V jasně stanoveném poměru s esenciálním olejem podle výzkumu poskytuje antibakteriální účinek jak vůči bakteriím zodpovědným za vznik zubního kazu, tak i za onemocnění parodontu. Mimo to byl popsán i jeho efekt proti kandidám (kvasinkám). Určité druhy kvasinek, které se vyskytují na lidské pokožce a sliznicích, mohou při svém přemnožení vyvolat infekční onemocnění, mezi které patří i orální kandidóza. Ta bývá častým problémem zejména u starší populace nebo u jedinců se sníženou imunitou.

Neonisin-e se tak v rámci vývoje Oralpeace stal 100% přírodní antibakteriální látkou, která je bezpečná i při případném polknutí. Jako prevence je v rámci důsledné ústní hygieny doporučována jak pro každého, od dětí po seniory, tak pro osoby z různých příčin náchylných k výskytu ústních infekcí. Orální péče Oralpeace je vhodná i při snížené produkci slin a suchosti v ústech. Plně přírodní původ a jednoduchá biologická rozložitelnost je výhodou u hendikepovaných nebo u osob s omezenou pohyblivostí, u kterých se může vyskytnout problém s dokonalým vyplivováním.

Oralpeace myslí také na šetrnost vůči životnímu prostředí a společenskou uvědomělost. Všechny produkty jsou zcela přírodní a vyrábějí je a distribuují výhradně hendikepovaní lidé. Díky vytvoření pracovních míst a příjmu pro hendikepované občany obdržela společnost ocenění Yokohama Business Grand Prix 2014 a nejvyšší ocenění Japan Venture Award v roce 2015.

Produkty

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny