Jak si pečovat o barvené blond vlasy

PM
Tým Profimed
čtení na 3 min
Sdílet na
Od kdy se Profimed stará o blond vlasy? S radostí už patnáct let. Jakkoli jsou perfektní zuby naší páteří, vždy jsme věděli, že klienti ocení víc. Londýnskou značku Lee Stafford jsme objevili na jejím vzestupu. Zakladatel, slavný britský kadeřník, vybral pro logo obrázek svého psího jmenovce a jako hlavní cíl si stanovil přinést do domácí péče o vlasy kvalitu známou ze salonů. Značka nikdy nevyráběla barvy na vlasy. Tento úkol přenechává kadeřníkům. Jejím zaměřením je dokonalý styling a pak péče, která na vzhled vlasů vytvořený v salonu přímo navazuje. Péče COLOUR LOVE byla jedním z jejích startovních bestsellerů. Na její složení navazují všechny další linie vytvořené pro dokonalý vzhled barvených vlasů. Samozřejmě také aktuální kolekce BLONDES. Když k nám dorazila prezentace inovací, zalapali jsme po dechu nad jejím rozsahem. Pak jsme se ovšem uklidnili. Péče o blond vlasy je náročná a více je více. Je ovšem třeba vědět jak a proč. Jdeme na to 🙂

Obecně platí, že barvené blond vlasy vyžadují intenzivní péči ve smyslu výživy a hydratace. Dále si zaslouží co nejvíce pozdržet proces vymývání barvy a v neposlední řadě se musí počítat s tím, že vlas bude časem získávat málo lichotivé odstíny. Jedním produktem toho nedocílíme. Za nejlepšími výsledky stojí (celkem početná) kombinace.

NEZBYTNOST VÝŽIVY

Časté mytí vlasů je nepřítelem barvy. Vysoce vyživující šampon je naopak přítelem. Pro každý typ blond vlasů tak potřebujete jeden šampon intenzivně pečující o jejich kvalitu. Bez speciálního čistícího efektu, šetřící vymývání barvy a bez korekčního pigmentu. Takový šampon pak můžete používat často. Vodu k němu, ne příliš horkou a mytí provádějme jen nezbytně dlouhou dobu. Péče kondicionérem, který vlas uzavře, je rovněž žádoucí a doporučovaná. Pamatujme ovšem, že znamená další vodu na vlasy, a proto jej střídejme s kondicionérem bezoplachovým.  Jednou týdně je třeba vlasům dopřát intenzivní pečující masku.

KOREKCE ODSTÍNU

S postupujícím časem se objeví téměř nevyhnutelně nepopulární žluté odstíny. Proti tomuto efektu jde ovšem úspěšně zasáhnout péčí obsahující barevné pigmenty. Opět jde o šampon, kondicionér nebo masku. Ovšem pamatujme, že nejsou určeny pro každý den nebo obecně často. Frekventovaně používaná barevná korekce by mohla vlasy obarvit a jakkoli by se to samozřejmě později vymylo, pokud si neplánujete mít vlasy fialové, používejte korekci s rozvahou. Obvykle je to jednou týdně. Lee Stafford navázal na dlouholetý vývoj a zkušenosti, a proto poslední inovace linie BLONDES pracuje se dvěma typy korekčních barevných produktů. Fialové pigmenty řady PURPLE jsou známější a fungují jako náprava nechtěných žlutých odstínů. Modré pigmenty linie Ice jsou určeny pro velmi světlé a chladné odstíny blond vlasů a uchovají jim jejich dokonalý vzhled. Tato řada navíc obsahuje korekční bezoplachový kondicionér ve spreji. Sečteno a podtrženo, cesta k dokonalým blond vlasům je lemována dvěma sadami péče. Tou vyživující a tou korekční, které se vzájemně doplňují. Více lahviček samozřejmě vystačí na delší čas používání a rozhodně tak nejde o neuvážené plýtvání. Pokud chceme s něčím šetřit, pak je to voda a teplota, která na vlasy přijde.

Slunce a chlorovaná voda stojí na žebříčku nebezpečí pro blond vlasy velmi vysoko. Používejte proto klobouky, šátky, ochranu s SPF a pokud jdete do bazénu, nestyďte se krásné blond kadeře nacpat pod koupací čepici. Pokud vám čepice nepřijde jako sexy cesta, vlasy si před koupáním v bazénu namočte vodou, která chlorovaná není. Když k tomu použijete ledovcovou vodu Evian, budete už definitivně jako filmové hvězdy 🙂

Produkty

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny