Doporučené produkty diabetikům pro zdraví zubů a dásní

PM
Tým Profimed
čtení na 5 min
Sdílet na
Chronické zánětlivé onemocnění diabetes mellitus je komplexní onemocnění, které ovlivňuje mimo jiné i stav dásní a zubů.

Dlouhodobě zvýšená hladina cukru ve slinách diabetika podporuje růst bakterií, které ulpívají na zubech, okolo dásní a zubů. Následné podráždění vede k postižení tkáně dásní, která se projevuje zánětem a krvácením při čištění. Přes postiženou tkáň se bakterie zubního plaku rozšiřují do celého krevního řečiště. Vyvolaná imunitní reakce zvyšuje inzulinovou rezistenci, ztěžuje kontrolu nad hladinou cukru v krvi a zhoršuje komplikace diabetu. 

Zubní pasta

Zvolte zubní pastu, která účinně bojuje proti tvorbě zubního plaku a zároveň pomáhá revitalizovat a posilovat dásně. Zubní pasta, tak jako i další kosmetické produkty, musí obsahovat vhodné syntetické náhrady cukru, například xylitol.

Zubní pasta Gum® ActiVital® poskytuje dlouhodobou ochranu zubů, zpevňuje zubní sklovinu a zamezuje tvorbě zubního plaku. Obsažený antioxidant koenzym Q10 a extrakt z granátového jablka podporují zdraví dásní a omlazují je.

Unikátní kombinace účinného řešení a estetiky – přírodní složky zubní pasty SWISSDENT Biocare působí antioxidačně, protizánětlivě, zpomalují projevy stárnutí měkkých tkání a zároveň vyhlazují povrch zubů, který se pak méně zabarvuje. 

Přírodní alternativa léčby chronické gingivitidy a parodontózy. Zubní pasta Tebodont s čajovníkovým olejem disponuje antimikrobiálními, antibakteriálními, antivirovými a antimykotickými účinky. Pro dosažení maximálního výsledku zkombinujte zubní pastu s Tebodont gelem, který zklidňuje, regeneruje a pečuje o dásně.

Ultradex nízkoabrazivní zubní pasta s fluoridy působí antibakteriálně, pomáhá předcházet zubnímu kazu i zánětu dásní. Díky oxidačnímu procesu má i lehký bělicí účinek.

Zubní kartáček

Používejte zubní kartáček s malou hlavicí, která umožní efektivní čištění i v těžko dostupných místech včetně při a pod okrajem dásní.

Zubní kartáček GUM® ActiVital je charakteristický speciálně sestřiženými vlákny určenými pro efektivní odstranění zubního plaku a prevenci zánětu dásní v těžko dostupných prostorách. Vybírat si můžete ze tří typů pevnosti vláken – soft, medium a ultra compact soft. 

Mezizubní kartáček, zubní nit

Každodenní čištění mezi zuby je jeden z nejdůležitějších nástrojů pro udržení zdravých dásní. Dvakrát denně pečlivě odstraňte plak mezi zuby pomocí zubní nitě nebo mezizubních kartáčků.

GUM® Trav-Ler® s ohebným krčkem dosáhne snadno i mezi zadní zuby. Pokud jste na cestách, můžete použít GUM® Soft-Picks® pro snadné odstranění zbytků jídla a zubního plaku.

Ústní voda

Pro maximální výsledek a pocit dokonale vyčištěných úst vypláchněte ústa výplachem s antibakteriálními vlastnostmi, které pomáhají v prevenci proti zánětům dásní.

Ústní voda GUM® ActiVital® poskytuje zpevnění zubní skloviny a zuboviny. Přidaný antioxidant koenzym Q10 a extrakt z granátového jablka podporuje zdraví a omlazení dásní. Extrakt ze zázvoru a heřmánku chrání dásně, působí antibakteriálně a urychluje hojení.

Z termální vody Castera-Verduzan vyrobena protizánětlivá ústní voda Buccotherm vyrovnává kyselé prostředí v ústech. Díky přírodním extraktům z brusinek a zeleného čaje pomáhá redukovat zubní plak a osvěžuje dech. Celkově tak napomáhá hojení sliznic při zánětech, podpoře efektivní remineralizace zubní skloviny a stimulaci tvorby slin.

Máme řešení i pro ty, kteří se potýkají již s konkrétním problémem

Zánět dásní

Proti krvácení a již vzniklému zánětu dásní je potřeba nasadit ústní vodu s antiseptickými látkami s dlouhodobou účinností, které působí proti tvorbě zubního plaku a nebezpečným bakteriím, jež jsou zodpovědné za onemocnění dásní.

Ústní voda pro profesionální kontrolu plaku u nemocných dásní a intenzivní péči je GUM® Paroex® CHX 0,12%. Základ, chlorhexidin diglukonát v sobě skrývá široké spektrum antiseptických látek jejichž účinnost je podpořena antimikrobiální složkou cetylpyridinum chlorid, který napomáhá neutralizovat toxiny produkované bakteriemi.

Citlivá a suchá ústa

Mezi další příznaky diabetu patří hyposalivace až úplná absence slin, která znesnadňuje polykání. Trpíte-li suchými a citlivými ústy používejte výrobky, které dlouhodobě zvlhčují ústní sliznici.

Linie GUM Hydral se zubním gelem, sprejem a ústním výplachem dlouhodobě zvlhčuje ústní sliznici, působí preventivně proti podráždění. Hydral sprej zároveň podporuje hojení měkkých tkání dutiny ústní a ústní voda Hydral pomáhá chránit před vznikem zubního kazu.

 

Nepříjemný dech

Absence slin společně s produkcí ketolátek vede k dalšímu diabetes problému, kterým je nepříjemný dech. I tento problém se dá účinně řešit – kontrolu nad svěžím dechem vám zajistí produkty, které se zaměřují na odstranění příčin špatného dechu.

Ústní voda GUM® HaliControl obsahuje účinnou látku CPC, která odstraňuje z úst bakterie vytvářející zápach a neutralizuje toxiny. Přes den oceníte ústní vodu v praktickém jednorázovém balení UltraDex One Go v mentolové nebo bez příchuťové verzi. Klinicky prověřená formule iQ+ActiveOxi eliminuje bakterie VSC způsobující špatný dech až na 12 hodin.

Produkty

Skladem > 5 ks
Ihned na
Na prodejnách
Ihned na
Na prodejnách
Ihned na
Na prodejnách
Ihned na

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny