Bateriové sonické kartáčky Bob a Bobek

David Ševčík
čtení na 2 min
Sdílet na
Bateriové sonické kartáčky pro nejmenší jsou pomůckou, která se s podporou zubních lékařů čím dál více prosazuje. Efektivní čištění prvních zoubků je podmíněno pozitivní motivací dítěte.

Mléčné zuby se přitom objevují již od šesti měsíců – a právě u nich je nezbytné s péčí začít. Čekání na „později“ (více zoubků, spolupráce dítěte…) ohrožuje zdraví zubů. V tak nízkém věku se proto klíčovými faktory úspěšné péče o zuby stávají pozitivní motivace (zaujetí dítě) a čas, za který čištění provedeme. Právě proto byly vyvinuty sonické kartáčky pro první zoubky. Vlákna hlavičky kartáčku kmitají směrem, který se shoduje s doporučovaným směrováním čištění u manuálního kartáčku. Počet kmitů vláken za minutu se ovšem počítá v tisících a takové frekvence rukou nedosáhneme. Čištění sonickým kartáčkem je proto v kratším čase provedeno kvalitněji. Již tímto nám kmit vláken napomáhá. K němu se přidává další benefit sonického kartáčku, kterým je dynamický proud. Ten vzniká v tekutině, ve které kmit vláken produkuje sonické vlnění. Tekutinou jsou v případě úst samozřejmě sliny či voda. Molekuly vody pohybující se směrem od hlavice kartáčku napomáhají dalšímu odstraňování zubního plaku. Tento způsob péče je šetrný a bezpečný.

Doporučované kartáčky BOB a BOBEK nastartovaly vlnu popularity, a tím také edukace v péči o mléčné zoubky. Kartáčky propagované populárními kreslenými hrdiny jsou milé a zábavné. Tělo kartáčku je vytvořeno k pohodlnému držení rodičem, ale i jistému úchopu dítětem. Hlavice kartáčku je transparentní a svítí. Tento na první pohled opět zábavný prvek, který dítě zaujme, pomáhá rodičům v dobré orientaci v dětské pusince. S pomocí maličké pracovní hlavičky a kmitajících měkkých vláken s jistotou ošetří celou plochu prvních zoubků. Z procesu čištění se daří dělat hravý a dítětem pozitivně přijímaný proces, který se postupně mění v potřebnou rutinu. Pro svůj nápad i technické řešení jsou tak sonické dětské bateriové kartáčky BOB a BOBEK skvělým začátkem správné a úspěšné péče o zuby.

Produkty

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny