Znáte probiotika pro orální zdraví?

PM
Tým Profimed
čtení na 3 min
Sdílet na
O provázanosti zdraví lidského organismu se zdravými dásněmi a zuby se již mnoho ví. Studie na toto téma jsou stále obsáhlejší a souvislosti mezi řadou závažných onemocnění a chorobami ústní dutiny dnes již nejsou překvapením.

Péči o orální zdraví v dnešní době věnujeme poměrně dost času. Díkybohu! Naučili jste se vybrat si vhodný kartáček, zubní pastu na míru problémům, věnujeme se mezizubnímu čištění, pravidelně navštěvujeme svého zubaře a chodíme na dentální hygienu. Nicméně možná nevíte, že se v ústech se nachází řada prospěšných bakterií, o které bychom měli také pečovat. Ústa jsou totiž vstupní branou bakterií do celého těla. Ty prospěšné druhy jsou samozřejmě nepostradatelné pro naše zdraví a stejně důležité jako vzduch, voda a jídlo. Jednou z klíčových rolí těchto přátelských bakterií je podpora imunity a ochrana před nemocemi. Věděli jste, že v ústní dutině najdete celkově asi 8 000 druhů bakterií a na každém zubu jich je přibližně 1 milion?

Pečovat o naše ústa a vytvořit zde obrannou linii proti škodlivým bakteriím je tedy zásadním přínosem pro naše celkové zdraví. Složení ústní mikrobioty může negativně ovlivňovat „obyčejný“ stres, užívání léků, nevhodné stravovací návyky nebo nesprávná dentální hygiena. Nerovnováha v ústech pak přispívá k celé řadě obtíží jako jsou záněty dásní a paradentóza. Probiotika BioGaia jsou efektivní prevencí a také významnou podporou při léčbě těchto onemocnění. Pomohou obnovit přirozenou rovnováhu v ústech, podpoří orální i celkové zdraví a prokazatelně sníží výskyt infekčních onemocnění v ústech. Posilují obranyschopnost a brání přemnožení škodlivých patogenních bakterií i jejich následnému průniku do organismu. To vše díky přirozenému konkurentu patogenních bakterií L. reuteri Prodentis. Jedna tableta obsahuje 200 milionů živých laktobacilů. Tyto laktobacily ústa nekolonizují, pouze v relativně krátkém čase vytlačí z úst našemu zdraví škodlivé konkurenty a nastartují ozdravný proces.

Nejsou ale laktobacily jako laktobacily. Živé bakterie rodu L. reuteri jsou jedny z nejlépe prozkoumaných na světě a jejich bezpečnost byla dokázána v řadě klinických studií, do nichž byli začleněni lidé všech věkových kategorií. Jsou tedy bezpečné pro zdravé novorozence, kojence, děti i dospělé. Lactobacillus reuteri patří mezi bakteriální druhy, které jako první osidlují střevo novorozenců. Provází nás a vyvíjí se s námi již miliony let a výsledkem tohoto procesu je maximální symbióza obou organismů.

Probiotické pastilky BioGaia® Prodentis® jsou 100 % přírodního původu, jsou bez cukru a díky mátové příchuti poskytují svěží pocit v ústech. Jsou bezpečné i v období těhotenství a kojení.

Spojte se s přátelskými mikroorganismy v boji za zdravá ústa a posuňte orální zdraví na novou úroveň! 

Produkty

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny