Zdravý a bezpečný vývoj zubů při používání dudlíku. Seznamte se s Dentistar

PM
Tým Profimed
čtení na 4 min
Sdílet na
Dentální zdraví není spojeno pouze se správným čištěním a péčí po prořezání prvních zoubků. Vyvíjí se už dříve, ve chvíli, kdy miminku dáme do pusinky první dudlík. Právě ten ovlivňuje zdravý vývoj čelisti, správné postavení zubů i optimální skus. Této skutečnosti si je velmi dobře vědoma rodinná německá společnost Dentistar, která již od roku 1984 vyvíjí prémiové produkty s lékařskou přidanou hodnotou, jež usnadňují život dětem i rodičům.

Dudlík ano, či ne?

Dudlíky jsou mnohdy až kontroverzním tématem, u kterého se názory ohledně používání liší. Faktem však je, že každé dítě má od svého narození vrozenou potřebu sát – dodává mu to pocit bezpečí a uklidňuje jej v úzkostných chvílích. Při kojení je tedy tato potřeba uspokojena přirozenou cestou. Aby se miminko cítilo v bezpečí i mimo ňadro, může mu pomoci dudlík. Ten by však měl být využíván cíleně, například jako pomůcka pro zklidnění nebo usínání. Nedoporučuje se k nepřetržitému sání, jelikož zvyšuje riziko pozdějších zubních vad. Na druhou stranu je však podání dudlíku vhodnější než cumlání palečků, a to nejen kvůli vyvíjenému tlaku, ale i snazšímu budoucímu odnaučování. Vždy je však třeba vybrat dudlík správného tvaru i vlastností, který bude pro vaše dítě bezpečný a umožní mu zdravý vývoj zoubků.

Jediný dudlík s Dental Step pro snížení rizika zubních anomálií

Společnost Dentistar vyvinula v úzké spolupráci s ortodontisty speciální typ dudlíku, který přichází jako první na světě s patentovaným „dentálním schůdkem“ označovaným jako Dental Step. Ten poskytuje více prostoru pro jazyk a snižuje až o 90 % tlak na zoubky, takže zajišťuje přirozený vývoj patra, zubů a dásní.

Důkladná studie z roku 2012, kterou po dobu 27 měsíců realizovala Univerzita Witten/Herdecke pod vedením prof. Dr. Zimmera dále potvrzuje následující:

  • Dudlíky Dentistar s Dental Step snižují riziko vzniku zubních anomálií až o 93 %.
     
  • Dudlíky Dentistar s Dental Step nezpůsobují špatné postavení zubů (tedy tzv. křivé zuby) – tyto anomálie (zejm. otevřený skus, tj. vada způsobená nerovnoměrným růstem horní i dolní čelisti) však byly zaznamenány u 50 % sledovaných dětí, u nichž byly v průběhu testování používány běžné dudlíky.

Díky svým přínosům byly dudlíky Dentistar oceněny certifikátem „toothfriendly“ uděleným neziskovou asociací Toothfriendly.

Vše, co dudlík potřebuje aneb Benefity v kostce

Dudlíky Dentistar jsou vyráběny v různých velikostech dle věku dítěte, aby bylo zajištěno optimální přizpůsobení patru a správný vývoj čelisti.

  • Dentální schůdek neboli Dental Step – zmenšuje vzdálenost mezi horními a dolními řezáky, což minimalizuje riziko otevřeného skusu.
     
  • Extra plochá savička – je přizpůsobena tvaru patra a nakloněna nahoru, což poskytuje dostatek prostoru pro jazyk a zároveň snižuje tlak na zuby. Jazyk si navíc zachovává své přirozené směřování dopředu, což snižuje riziko dysfunkcí jazyka, zejm. funkční poruchy řeči lisp, která souvisí s neschopností vyslovovat některé souhlásky, především „s“.
     
  • Lékařský silikon – dudlíky Dentistar jsou vyrobeny z průhledného, čirého silikonu lékařské kvality, který je velmi teplotně odolný, takže jej lze dobře vyvařovat a dezinfikovat, aniž by docházelo k ovlivnění materiálu. Na rozdíl od latexu, který je běžně používán při výrobě dudlíků, je silikon materiálem nevyvolávajícím alergické reakce.
     
  • Bez obsahu BPA – organických sloučenin ze skupiny bisfenolů, která se používá při výrobě plastů.

Pozvánka k zakousnutí

Kromě samotných dudlíků nabízí Dentistar také další pomůcky pro děti i rodiče. Již nyní můžete v našem sortimentu najít kousátka Dentistar, která oceníte při prořezávání prvních zoubků. Jemně masírují dásně a přinášejí úlevu od bolesti. Jejich rukojeť je uzpůsobena pro snadný úchop i tou nejmenší dětskou ručičkou – a tvar hvězdičky u kousátek Dentistar Teether „Star“ pohodlně dosáhne až ke stoličkám. Stejně jako dudlíky jsou i kousátka vyrobena z lékařského silikonu a bez obsahu BPA.

Všechny produkty Dentistar tak podpoří zdravý a krásný úsměv vašich dětí.

Produkty

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny