Skřípání zubů poškozuje váš chrup

PM
Tým Profimed
čtení na 2 min
Sdílet na
Jistě znáte oblíbené rčení „ usím zatnout zuby“ či „ zvládl jsem to se zaťatými zuby. Zatínání zubů je nezdravý a poškozující způsob zvládání stresu. Odborně se nazývá bruxismus. Trápí se jím většina populace. U dětí se mnohdy jedná o přechodný jev vyskytující se v době infekčních nemocí a horečnatých stavů. Dospělí zatínají zuby vzteky, ve hněvu či ve vypjaté situaci, stresem, úzkostí nebo únavou či nesprávným postavením zubů.

Tento stav, projevující se ve dne, můžeme sami efektivně ovlivňovat. Naopak závažným problémem je noční skřípání zubů. Nevědomky a nevratně si tak ničíme vlastní chrup. Nekončí to jenom obroušenými a citlivými zuby. Osoby postižené bruxismem se probouzejí unavení, bolí je hlava a krk, mnohdy úporná bolest postihuje i čelistní kloub.

Příčiny bruxismu mohou vést k nevratnému poškození chrupu, problémům s kousáním a žvýkáním a mnohdy k vleklým a nepříjemným postižením čelistního kloubu. Tento zdravotní stav je nutné řešit včas. Mnohdy stačí uvolňovací cviky, relaxace nebo změna životního stylu. Neléčený bruxismus končí vždy u zubního lékaře a někdy i prasklinami ve sklovině korunky zubu, ústupem dásní nebo nutnou operací chronicky zaníceného čelistního kloubu.

Velice jednoduchým řešením je použití nákusné mezizubní dlahy. Doporučit můžeme vyzkoušenou a fungující dlahu Dr. Brux Bite, která je vyrobena ze speciálního termoplastického materiálu. V horké vodě jej lze individuálně upravit a vytvořit si pomůcku, která v noci zuby efektivně chrání. Dlaha zuby chrání před poškozením a snižuje tlak čelistí. Tím pomáhá svalům relaxovat. Materiál je plně biokompatibilní, bez alergických reakcí organismu a má dva stupně tvrdosti. Na kousacích plochách zubů je velice odolný a nenáchylný k poškození. Tam, kde se dotýká dásní, je měkký a příjemný. Použití je komfortní. Dlaha má ve střední části otvory umožňující lepší dýchání. Mnozí pacienti trpící bruxismem dlahu Dr.Brux vyzkoušelo a oceňují individuální přizpůsobivost, komfort i efektivnost léčebného účinku.

Pokud chcete chránit vaše zuby, probouzet se odpočatí a bez citlivých zubů, navštivte prodejnu PROFIMED, kde vám s výběrem dlahy poradí zkušený a odborně vyškolený personál.

V nejbližší době chystáme uvedení novinky, Dr. Brux Rilax, speciální dlahy pro denní použití, která ochrání zuby, redukuje svalové napětí a podporuje tak celkovou relaxaci.

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny