Proč je důležité čištění mezi zuby

PM
Tým Profimed
čtení na 2 min
Sdílet na
V principu lze říci, že čištění zubním kartáčkem představuje 33% zubní hygieny, pokud přidáme zubní pasty a ústní vody, tak docílíme 66% účinku a ve spojení s mezizubním kartáčkem a zubní nití jsme na 100% perfektní ústní hygieny.

Zubní plak
Bakteriální plak je někdy nazývaný biofim. Biofilm proto, že v plaku žije v symbióze mnoho rozličných bakterií, které se navzájem doplňují a podporují. Čím starší je zubní plak, tím je vzájemná koexistence bakterií pevnější a pro náš chrup nebezpečnější.

Zubní plak se proto musí pravidelně odstraňovat, aby nezpůsoboval zánět dásní, zubní kaz a špatný dech. Pokud jsou vaše dásně nateklé a krvácejí, nesmíte přestat s čištěním. Právě naopak, krvácející dásně jsou příznakem probíhajícího zánětu, které vyvolaly bakterie v zubním plaku.

Mezizubní čištění
Odborníci doporučují začít s čištěním mezizubních prostor již u teenagerů! Existuje několik možností, jak efektivně čistit mezizubní prostory. Záleží na velikosti mezizubních prostor a osobní preferenci.

Profimed doporučuje kombinovat zubní nitmezizubním kartáčkem.  Proč?  Jedině zubní nit odstraní zubní plak i pod dásní a lze ji zavést i do velmi těsných mezizubních prostor u křivých či stěsnaných předních zubů. Zároveň je však důležitý mezizubní kartáček, který vyčistí větší prostor mezi stoličkami a především dosáhne i do různých „ údolí a jeskyní“, které se mezi stoličkami vyskytují. Mezizubní kartáček se lépe zavádí mezi zuby s pomocí speciálního gelu, který navíc obsahuje fluoridy.

Čištění mezi zuby je jednoduché a velmi důležité! Nezapomínejte na to!

Váš PROFIMED

Článek převzatý od TEPE http://www.tepe.com/tips-advice/cleaning-between-teeth/

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny