Probiotika, která ještě neznáte

PM
Tým Profimed
čtení na 2 min
Sdílet na
Vyskytují se v potravinách, v lécích nebo doplňcích stravy. Jsou to živé mikroorganizmy, které příznivě působí na lidský organizmus a znesnadňují množení škodlivých mikroorganizmů. Všeobecně jsou probiotika vnímána jako blahodárně působící látky příznivě ovlivňující vývoj střevní mikroflóry. Profimed přináší na český trh unikátní, klinicky ověřené probiotikum BioGaia ProDentis určené přímo pro ústa

Samotné slovo „probiotikum“ pochází z řečtiny a volně přeloženo znamená „pro život“.  Příznivý vliv probiotik na imunitu i obranyschopnost organizmu vůči nejrůznějším nemocem byl prokázán mnoha výzkumy. Důkazy o prospěchu probiotik přinášejí především studie ze zemí, kde se probiotické potraviny (jogurty, zakysané mléčné nápoje) konzumují už dlouhou dobu ve větším rozsahu (např. Japonsko). Mezi nejvíce studované a používané probiotické bakterie patří četné bakterie rodu Lactobacillus a Bifidobacterius.

Lactobacillus Reuteri, přírodní probiotikum, je přirozeným kolonizátorem lidského organizmu od okamžiku narození. Je jedním z mála druhů probiotik se schopností kolonizovat ústní dutinu, obnovovat rovnováhu ústní mikroflóry a působit antimikrobiálně a protizánětlivě.

Stejně jak účinky probiotik určených pro střevní mikroflóru, tak účinky orálních probiotik BioGaia ProDentis potvrdily nezávislé studie. Podle nich výrazně zvyšují účinek léčby parodontózy a přispívají k snížení krvácení a zánětu dásní už po 14 dnech používání.

BioGaia Prodentis je doplněk stravy vhodný pro děti starší 3 let a těhotné i kojící ženy. Pro své účinky jej též doporučujeme pro osoby se sníženou imunitou, jako jsou na příklad diabetici nebo pacienti podstupující onkologickou léčbu. Lze ho zakoupit v prodejnách Profimed, v e-shopu  a ve vybraných lékárnách.

Produkty

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny