Přírodní cestou proti stresu a napětí

PM
Tým Profimed
čtení na 2 min
Sdílet na
Mučenka pletní (PASSIFLORA INCARNATA) je rostlina rozšířená původně od Jižní po Severní Ameriku. Během šestnáctého století, v době kolonizace tohoto kontinentu, pak byla dovezena do Evropy. Pokud tato popínavá rostlina nekvete, připomíná svým vzhledem spíše plevel a rozhodně se jí dobře daří ve slunných, ale na pohled neatraktivních místech. Může za to tedy okouzlující, naprosto nečekaný květ, že byla mučenka považována za zajímavou a dopravena do Evropy? Je velmi pravděpodobné, že nikoli. Vedle využití zralých plodů mučenky ve sladké kuchyni je to především její sušený list, co je po celá staletí předmětem zájmu. Horkou vodou vyluhované listy byly národy Inků i Čerokíů využívány pro utlumení nervového napětí, navození pocitu pohody až štěstí, zlepšení kvality spánku a v dalších oblastech tradiční medicíny. Tyto účinky o mnoho století později prokázaly klinické studie.

Mučenka pletní je dnes na základě vědecky podložených závěrů používána v sušené i čerstvé podobě. Nejtradičnější terapeutické využití nachází v rámci léčby nervového napětí a nespavosti. Mnoho dodnes provedených studií potvrdilo coby účinek čistého extraktu z mučenky pletní výborný relaxační efekt a vyvolání "pohody" při fyzickém nebo psychickém vypětí. Klinická studie potvrdila také zásadní efekt pravidelného užívání čaje z mučenky na subjektivní zkvalitnění spánku. Extrakt z mučenky přispívá k rychlejšímu usnutí a zlepšuje fyzickou odolnost vůči vnitřnímu stresu.

Špičkový rakouský specialista na fytoterapii, značka Dr. Böhm, přináší vysoce pokročilý produkt z mučenky pletní v nejpraktičtější podobě pro užívání – v tabletách nejvyšší kvality. Ty zaručují ochranu, trvanlivost a snášenlivost účinných látek. Deklarují 100% složení, neobsahují skryté pomocné látky a jsou vhodné i pro citlivé osoby. Krom komfortního užívání je zásadním benefitem především přesné denní dávkování, kdy je doporučené množství zpracováno v jedné tabletě. Mučenka pletní od Dr. Böhm tak velmi efektivně a dlouhodobě napomáhá k uvolnění a zklidnění mysli, aniž by způsobovala únavu. Ulevuje při stresu, neklidu a nervovém napětí. Přípravek není návykový a může tak být pravidelně užíván ke zmírnění pracovního stresu, během zkoušek nebo při obavách z cestování letadlem. Dosažené uklidnění pomáhá při usínání a zlepšuje kvalitu i hloubku spánku.

Produkty

Skladem > 5 ks
Ihned na

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny