Hračky v duchu slow fashion

PM
Tým Profimed
čtení na 3 min
Sdílet na
Pojem „slow fashion“ již moc dobře známe, nyní poznáváme i definici „pomalých hraček“.

Německý výrobce hraček KIKADU si zakládá na tom, aby jeho produkty byly udržitelné, smysluplné pro děti, rodiče i naši úžasnou zemi.

Díky německé společnosti KIKADU můžeme nahlédnout do kouzelného světa hraček a nejrůznějších doplňků pro naše nejmenší parťáky. Kousátka, chrastítka, muchláčky, závěsné kolotoče a muzikální hračky, ale i spousta výrobků z organické bavlny, jako deky, měkoučké povlečení, úložné boxy, hrací a přebalovací podložky.

Návrhy hraček vznikají v Německu. KIKADU obratně kombinuje současný design ve formě i barvě, klade důraz na kvalitní zpracování a bezpečí vašeho dítěte. Používá zásadně udržitelné materiály, měkké organické bavlněné tkaniny a přírodní kaučuk. Vše je navíc testováno nad rámec evropských norem a výsledek je skutečně ekologický!

Všechny výrobky se mohou pyšnit certifikací GOTS, neboli Global Organic Textile Standart. Je to nejpřísnější mezinárodní biotextilní certifikace. Zajišťuje ekologickou čistotu výroby i konečného výrobku, čímž chrání životní prostředí, zdraví lidí zaměstnaných ve výrobě a v neposlední řadě i uživatelů biotextilu. GOTS má podrobně zpracovány i požadavky na bezpečné a lidsky důstojné pracovní podmínky.

Každý má svou roli

Tři úspěšné ženy: Mano, Ginka a Silvia se svými zkušenostmi z oblasti výroby, designu a obchodu založily v roce 2016 společnost KIKADU.  Jen ony rozhodují, jak nastaví svoje priority a jejich hodnoty mohou být důležitější než ekonomické zájmy. To je to, co činí KIKADU tak speciální.

Při jednom ze svých rozhovorů zakladatelky společnosti KIKADU řekly: „Nechceme jen vidět úsměv na tváři dětí, naším cílem je také zajistit zdroje pro jejich budoucnost.“ Dokazují, že propojení mezi ekologií, ekonomií a sociálními otázkami je možné a funguje. A navíc s notnou dávkou stylu a něhy.

Silvia jako zkušený designér spolupracuje s týmem lidí a podílí se na návrzích budoucích výrobků, Mano jako CEO a výrobce hraček na Srí Lance zaštítila výrobu a společně s Ginkou, která nepostrádá řídící schopnosti a smysl pro obchod, vznikl skvělý tým. Tyto tři dámy ale od začátku věděly, že chtějí dělat věci trošku jinak a stanovily si vyšší cíle.

Díky jejich přístupu je nyní KIKADU vzorem udržitelnosti, fair traide, transparentnosti na všech úrovních, zkrátka naprosto v souladu s člověkem, zvířaty a přírodou.

Známe naši továrnu

Certifikované bio materiály, ze kterých jsou vyráběny výrobky značky KIKADU, pocházejí z výrobního závodu v Indii. Přírodní kaučuk pochází ze Srí Lanky a bez dalších přepravních tras se přímo tam i zpracovává. Výplně výrobků KIKADU jsou vyrobeny z recyklovaných PET lahví a pomáhají snižovat emise skleníkových plynů. Jsou lepší alternativou k přírodním výplním, které mají při nedokonalém vysušení tendenci k vytváření plísní. 

Finální produkce probíhá v pečlivě vybrané továrně na Srí Lance. Ta se stala partnerem KIKADU a nyní vyrábí zábavné hračky za férových pracovních podmínek pro místní zaměstnance. Na cestě do Evropy KIKADU spolupracuje s dopravními společnostmi šetrnými k životnímu prostředí a kompenzuje tak emise CO2.

Společnost KIKADU se zavázala poskytovat udržitelné hračky a textilie, které pomohou vytvořit zdravější prostředí pro celou rodinu. Kolekce jsou navrženy tak, aby potěšily děti i jejich rodiče.

Produkty

Kikadu chrastítko s lamou
Outlet
Na prodejnách
Ihned na
Kikadu hrací hrazda s pandou
Outlet
1 637 Kč
2 339 Kč
Na prodejnách
Ihned na
Kikadu hrající lama, modrá
Outlet
Na prodejnách
Ihned na
Kikadu klip na dudlík
Outlet
Na prodejnách
Ihned na
Kikadu hrající panda
Outlet
699 Kč
999 Kč
Není skladem
Kikadu hrací podložka s pandou
Outlet
2 099 Kč
2 999 Kč
Na prodejnách
Ihned na

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny