DEPPELER

PM
Tým Profimed
čtení na 7 min
Sdílet na
Švýcarská rodinná manufaktura Deppeler SA vyrábí již od roku 1934 špičkové ruční dentální nástroje s využitím nejkvalitnějších materiálů a prověřených technologií výroby. Deppeler SA se úzce specializuje na vývoj a výrobu instrumentů, kterých vyvinul již více než 500.

Arnold Deppeler vyrobil první nástroje ve své malé garáži již v roce 1934.  Nástroje z městečka Rolle ve francouzském kantonu brzy získaly věhlas po celém Švýcarsku.

V rodinné tradici pokračoval syn Arnold Deppeler jr., který vyvinul společně s uznávanými zubními lékaři jedinečný scaler M23TM. Scaler se stal velmi oblíbeným a zanedlouho celosvětově uznávaným nástrojem. Stejně jako švýcarský nožík.

Od roku 2007 vede Deppeler dáma a "srdcařka" paní Diane Bonny, která v továrně doslova "vyrostla". V roce 2008 se výroba přestěhovala do nových moderních prostor, které nabízejí ideální pracovní podmínky a fungují v souladu se životním prostředím.

„Pověst o kvalitě a spolehlivosti nástrojů je zasloužená díky jejich konstrukci a způsobu, jakým jsou vyráběny. Zhotoveny jsou z jednoho dílu odolné a té nejkvalitnější německé oceli. Na závěr se precizně ručně dokončují, čímž je zajištěna jejich pevnost a odolnost.“

Společnost Deppeler se snaží vyrábět nástroje špičkové kvality dle požadavků zubních lékařů. Společnost velmi pečlivě dohlíží na environmentální zájmy a udržitelný rozvoj při výrobě.

Tři základní hodnoty:

  1. Nasloucháme potřebám klientům
  2. Nejvyšší kvalita nástrojů
  3. Udržitelný rozvoj

Tak přesné a různorodé nástroje musí být finalizovány manuálně s hodinářskou přesností. Pečlivost, zručnost, vynalézavost a odbornost jsou základními kameny tohoto řemesla.

"Deppeler nepochybně vyrábí nejlepší manuální parodontologické nástroje, se kterými se i po mnoha ostřeních stále lehce pracuje.“

Sondy Deppeler jsou dokonale zakončeny a opatřeny ergonomickými rukojeťmi, což z nich dělá nástroje s výjimečně jednoduchým a lehkým použitím.

DH2 - Deppeler oboustranná patentovaná sonda DH2 pro detekci subgingiválního zubního kamene.

Parodontologické sondy

Parodontologické sondy Deppeler jsou kombinací flexibility a odolnosti. Speciální technika používaná pro barevné značení pracovní části zajištuje dlouhodobou trvanlivost.

H125 - Deppeler oboustranná kombinovaná parodontální a klasická oblouková sonda. Parodontální sonda je kalibrovaná 3-6-9-12 mm a má velmi tenkou pracovní část o průměru 0,4 mm pro šetrnou sondáž parodontálních chobotů.

M23TM TO JE ORIGINÁL vyvinutý společností Deppeler.

Díky revoluční angulaci nástroje M23TM, kterou navrhl přímo pan Arnold Deppeler, je možné pracovat okolo celého zubu jedním nástrojem.

M23TM Univerzální scaler - nezbytný nástroj pro vaši praxi.

M23 - Deppeler originální patentovaný oboustranný univerzální scaler.

Univerzální scaler je nyní dostupný i ve fine/užší verzi (M23F).

„Jejich výjimečné, ručně dobrušované nástroje mají díky své nejvyšší kvalitě zpracování velmi dlouhou životnost a přináší mi každodenní potěšení v mé specializované praxi.“ Dr. Jean-Pierre Ebner

Detailní znalost oceli umožnuje společnosti Deppeler vyrábět nástroje s pozoruhodnými mechanickými vlastnostmi, které kombinují flexibilitu a pevnost a garantují tak bezkonkurenční životnost.

H6H7 - Klasický oboustranný scaler. Vhodný pro odstraňování supragingiválního zubního kamene, zejména ze zubních plošek frontálních zubů.

Klasické Graceyho kyrety v kvalitě Deppeler.

5GE6 - Klasická Graceyho kyreta 5GE6 se žlutými návleky ADEP. Tenká, ale ostrá a precizní pracovní část, která dokonale odstraní subgingivální kámen. Tato kyreta je vhodná pro ošetření všech ploch frontálních zubů. Návleky ADEP jsou vyrobeny z odolného, sterilizovatelného, ale přesto měkkého a při používání pohodlného plastu.

Rodina Gracey obsahuje také varianty Graceyho kyret:

Deep – delší dřík nástroje pro hluboké parodontální kapsy

Mini Profil – užší pracovní část než u klasické kyrety

Nano Profil – pracovní část uzpůsobená ještě užším a hůře přístupným kapsám než varianta Mini

Rigid – pevnější dřík nástroje, pracovní část stejná jako u klasické kyrety

Vždy mohou být s návlekem ADEP nebo CN.

Vyzkoušejte a nedáte je z ruky!

13PM14 - Graceyho kyreta Mini Profil 13PM14 s modrými návleky ADEP. Verze Mini má kratší a užší pracovní část a optimální angulaci dříku i pracovní části, díky čemuž jsou ideální pro téměř neinvazivní kyretáž. Dokonale kopírují profil kořene včetně jeho nerovností.

Inteligentní formy (design)

Správná angulace nástroje je pro snadnou a efektivní práci s nástroji zásadní. Výrobce musí kontrolovat všechny stupně zakřivení nástroje, aby se ujistil, že je nástroj správně vytvořen tak, aby byla ošetřovaná oblast zubu vždy snadno dostupná.

Univerzální kyreta M23A patří do rodiny scalerů a kyret řady M23, které firmu Deppeler proslavily. Díky své revoluční angulaci a tvaru M23 umožňuje práci na všech zubních ploškách - ať ošetřujete moláry, premoláry, či řezáky.

Vyzkoušejte také varianty kyret FINE, které mají uzší a kratší pracovní část pro snadnější manipulaci v obtížněji dostupných místech.

M23A - Univerzální kyreta M23A patří do rodiny scalerů a kyret M23, které firmu Deppeler proslavily. Díky své revoluční angulaci a tvaru M23 ,(bez čárky) vyvinutému u Deppeler SA a často kopírovanému u jiných firem, umožňuje práci na všech zubních ploškách - ať ošetřujete moláry, premoláry, či řezáky.

GX 4 - Deppeler patentovaná oboustranná univerzální kyreta pro frontální úsek chrupu GX4 o průměru pracovní části 0,95mm. Díky optimální angulaci vhodná zejména pro řezáky a špičáky. Je také dostupná v uzší verzi.

Moderní ruční nástroje by měly odpovídat současnému trendu minimálně invazivní péče. Proto je nutné, aby byly přesné, jemné a uchovaly si účinnou sílu. Mimo ergonomických požadavků musí splňovat i nároky pro efektivní klinickou práci. Při spolupráci na vývoji nových nástrojů Deppeler – DSS kyret – se tyto standardy podařilo naplnit.

Oboustranné pracovní hrany a speciální úhly pracovní části nástroje dovolují ošetřit celý chrup pouze se dvěma nástroji. Nástroje jsou kalibrované a dovolují tak přesnou práci v parodontálních kapsách bez poškození zdravé tkáně. Ergonomicky upravená rukojeť pomáhá snižovat únavu rukou při práci.

Vyzkoušejte kyrety DSS, budete nadšeni!

Daniela Krejci, dentální hygienistka, Switzerland

Tvar a úhly DSS kyret jsou výsledkem rozsáhlého výzkumu, aby jednoduše dosáhly na dno parodontálních kapes. Špička je velmi tenká, ale správně zaoblená a tím pádem atraumatická.

Úhel pracovní části je pečlivě propracovaný – efektivní práce s nekrotickou tkání a atraumatický vůči měkkým tkáním.

Nástroje jsou označeny kalibrací – snadno poznáte, v jaké hloubce pracujete. Kalibrace je vytvořena na povrchu nástroje laserem – pracovní plocha nástroje je absolutně bez nerovností.

5 NÁSTROJŮ PRO PARODONTÁLNÍ OŠETŘENÍ CELÉHO CHRUPU

Ergonomické a lehké návleky - ADEP nebo CLEANext

Všechny naše nástroje jsou k dispozici s ergonomickým silikonovým potahem ADEP nebo s návlekem CLEANext.

Titanové kyrety zajištují nejlepší možné čištění implantátu bez rizika poškrábání jeho povrchu.

AD23L - Levá titanová univerzální kyreta na ošetření titanových implantátů.

AD23R - Pravá titanová univerzální kyreta na ošetření titanových implantátů.

Rukojeti DMS-V nebo DMS-N - Dostupné s nebo bez rukojeti DMS, v zelené nebo černé barvě. Je třeba vždy upřesnit barvu.

„Ochrana životního prostření není jen marketingový nástroj nebo snaha ovlivnit veřejnost. Je to budoucnost každého z nás.“

Pověst výrobce Deppeler je výsledkem dokonalosti jeho výrobků a v neposlední řadě také jejich dlouhou životností.

Deppeler je zodpovědný za celý výrobní proces nástrojů, které prodává. Má proto všechny výrobní fáze pod přísnou kontrolou. Od nákupu prvotních surovin až po finální výrobek používaný zubními lékaři či následnou recyklaci produktu.

Redukce, opakované používání, recyklace, od záměru po skutečnost: prostory, ocel, obaly.

Výrobní proces Deppeler každodenně využívá materiály a procesy, které nepoškozují životní prostředí.

Protože nejsou převáženy žádné polotovary ke kompletaci nebo dokončení, nevznikají žádné „výrobní míle.“

Ocel je výborný bezodpadový materiál.

Při výrobě se neplýtvá, veškerý materiál je využíván a vše muže být donekonečna recyklováno.

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny