Čajovníkový olej – přírodní zázrak

PM
Tým Profimed
čtení na 3 min
Sdílet na
Léčívá síla přírody je prověřená staletími. Její moc doprovází člověka od nepaměti a jak jejích darů využívat věděli již dávní šamani. Zázračné účinky „tea tree oil“ česky „čajovníkového oleje“ jsou nám známy odpradávna a díky svému širokému využití po něm byla velká poptávka a do objevení antibiotik měl své nezastupitelné místo po celém světě.

Čajovníkový olej se extrahuje z listů keřovitého stromu Kajeputu střídavolistého a domovem této rostliny je Austrálie. Do Evropy se čajovníkový olej rozšířil až v 19. století a v průběhu druhé světové války tvořil tento přírodní všelék nedílnou součást vojenských lékárniček.

Léčivá síla čajovníku

Čajovníkový olej dokáže poskytnout úlevu při nejrůznějších potížích, má hojivé, protizánětlivé a antiseptické účinky. Lze jej aplikovat doslova od hlavy až k patě. Je vhodný k inhalacím, koupelím i masážím. Uvolní dýchací cesty a urychlí hojení. Je skvělý při rýmě i kašli, zánětu průdušek a nosních dutin. Pomáhá při astmatu a nejrůznějších virózách, vonné silice totiž dokážou pročistit vzduch a ničí škodlivé bakterie. Stejně dobře dokáže při masáži nebo relaxační koupeli ulevit bolavým kloubům či unaveným svalům. Olejíček se používá na bradavice či plísně na nohou, ošetří menší rány a odřeniny.

V kosmetickém průmyslu je velmi oblíbenou ingrediencí. Přidává se do parfémů, vlasové přípravky s čajovníkem zabraňují tvorbě lupů, maminky jej jistě znají jeho super prevenci proti vším. Je hrdým bojovníkem s akné, léčí opary, afty, pomáhá se záněty dásní a při paradentóze. Díky svým silným protizánětlivým účinkům je efektní při vaginálních infekcích a často je součástí produktů pro intimní hygienu.

Čajovníkový olej pohlcuje pachy a pár kapek oleje v aromalampě dokáže perfektně osvěžit vzduch v místnosti. Byly popsány i jeho blahodárné účinky na lidskou psychiku, proto se v aromaterapii používá pro zmírnění pocitů úzkosti, strachu, uvolnění a povzbuzení mysli. Profimed nabízí skvělé aromaterapeutické difuzéry od Tisserand a Fridababy, oba kombinují elegantní design, ultrazvukovou technologii a další výhody.

Čajovníkový olej je přírodní zázrak, který by měl být součástí každé domácí lékárničky.  Jeho všestranné využití ale nebere konce. Je vhodným přírodním repelentem, ale spolehnout se na něj můžeme dokonce i při úklidu…  při čistění a dezinfekci podlah, koupelen, nádobí v myčce, proti plísním, na dezinfekci prádla (např. dětských plínek), ale i jeho provonění… přidáním pár kapek k prášku na praní nebo do zásobníku na vodu na žehličce získá prádlo příjemnou vůni.

Tisserand

Profimed je distributorem britské aromaterapeutické značky Tisserand, která si za dobu své již skoro 30leté existence vybudovala pověst jednoho z nejkvalitnějších výrobců přírodní kosmetiky a dodavatelů nejlepších esenciálních olejů na světě. Organický esenciální Tea tree olej od Tisserand patří mezi špičkové produkty a prošel náročným hodnocením podle požadavků britské organizace Soil Association Certification, která má jedny z nejpřísnějších požadavků na bio kosmetiku vůbec. Oblíbenost čajovníkového oleje u Tisserand dokazuje i 100% přírodní kosmetická řada plná síly vysoce kvalitního a koncentrovaného čajovníku ve spojení s uklidňující Aloe vera. Pokožce v nouzi poskytuje bezkonkurenční výsledky.

Produkty

Na prodejnách
Ihned na
Na prodejnách
Ihned na

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny