Take it easy – manuál kojící matky

PM
Tým Profimed
čtení na 2 min
Sdílet na
Miminko se evidentně trápí a vám už to hlava nebere. Okolí vás zahlcuje radami, co při kojení jíst a čemu všemu se naopak zase vyhnout, aby váš andílek neměl problémy s bolestmi bříška. Nezoufejte, není to vůbec velká věda, k vyloučení většiny potravin není žádný konkrétní důvod!

Základem je pitný režim, lepší je vyhýbat se bublinkám a samozřejmě alkoholu. Žádná potravina není striktně zakázaná. Věřte tomu, že kousek čokolády, výjimečný požitek ve formě fastfoodu nebo jedna káva za čas nemají na zdraví kojeného miminka žádný katastrofický dopad. Obecně platí, že strava kojící maminky by měla být vyvážená a pestrá.

Na co je třeba si dát pozor, to jsou nadýmavé potraviny. Mohou při kojení potrápit vás i drobečka. Patří mezi ně:

  • čerstvé a bílé pečivo,
  • luštěniny,
  • některá zelenina: kapusta, květák, brokolice, zelí, kedlubny, ředkvičky, zelený hrášek, sója, někdy i cibule.

Neznamená to však, že se těchto potravin musíte vzdát. Není vůbec jisté, zda bude některá z nich vadit zrovna vašemu miminku. Jednoduše dítě pozorujte a sama brzy zjistíte, co mu svědčí a co mu dobře nedělá.  

Záležet může mimo jiné na způsobu přípravy jídel, problémovější bývá konzumace syrové zeleniny, naopak tepelná úprava může nadýmavé účinky snížit. Používejte při vaření také bylinky, které pomáhají – majoránka, tymián, saturejka, kmín.

A pokud se při vašem testování přeci jen miminko nespokojeně kroutí a naříká, je tu skvělá záchrana! Windík – Fridababy Windi rektální rourka. Tahle úžasná pomůcka je vynalezená švédskými lékaři. Bezpečně, přirozeně a okamžitě uleví od plynatosti, zklidní koliku a je po problémech!

Produkty

Skladem > 5 ks
Ihned na

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny