Konec stárnutí pleti vlivem slunečního záření

PM
Tým Profimed
čtení na 8 min
Sdílet na
# STOPSUNAGEING

Ať už letos máte v plánu uniknout k písčitým břehům moře, do hor nebo zkrátka milujete pobyt v přírodě, ochranu kůže před fotoageingem není radno vynechat. 80 % viditelných příznaků stárnutí pokožky - pihy, pigmentové skvrny, vrásky, vysušená kůže - je způsobeno UV zářením. Ovšem s tím, že k 75 % veškerých poškození kůže dojde ve chvílích, kdy zrovna na pláži nejsme! Věděli jste například, že UVA paprsky mohou proniknout i skrz takové materiály, jakým je například okno auta? Nebo že světlá kůže obsahuje mnohem méně melaninu než kůže tmavá a tudíž je náchylnější na poškození způsobená UV zářením (obzvlášť v případech, kdy není zvyklá se příliš často vystavovat přímému slunečnímu záření)?

Naše poselství se týká prevence a ochrany. Chceme vám připomenout, jak zásadní mají sluneční paprsky vliv na pokožku. A také chceme zdůraznit, jak nesmírně důležité je používání účinných opalovacích přípravků, jenž jsou založené na silných antioxidantech a výživných přísadách, které zároveň s ochranou bojují i proti viditelným příznakům stárnutí pokožky. My v KORRES si nedokážeme představit práci bez toho, aniž bychom dopodrobna neprostudovali veškeré přínosy složek a produktů, jenž uvádíme na trh, a jsme hrdí na to, že se podílíme na významných evropských projektech v oblasti přírodní kosmetiky. I v případě ochrany před UV zářením bádáme nad tím, jaké přírodní ingredience pro tento účel používat a radíme se o nich s uznávanými odborníky a výzkumnými ústavy z oblasti farmakologie, klinické dermatologie a biochemie.

Fakta o slunci 

  1. UV záření stojí za ubýváním elastinu v kůži a nechává vyniknout nežádoucím projevům stárnutí, jakými jsou pihy, pigmentové skvrny, vrásky či vysušená pokožka.
  2. Počet vrásek na tváři jde ruku v ruce s hodinami strávenými na slunci.
  3. 80 % viditelných příznaků stárnutí pleti je způsobeno UV zářením.
  4. UVB paprsky jsou v zimních měsících stejně škodlivé jako v těch v letních. Sníh nebo led odrážejí až 80 % UV záření. V čím vyšší nadmořské výšce se nacházíte, tím silnějšímu UV záření se vystavujete.
  5. K 75 % poškození kůže nedojde na pláži, ale při zcela běžných činnostech, jako je třeba jízda autem, chůze - zkrátka, když jsme “jen na chvíli” venku.
  6. 80 % UVA paprsků působí na pokožku, i když jim není přímo vystavena. Tedy například v zamračených dnech, kdy paprsky pronikají skrze oblaka nebo při jízdě autem, kde jim sklo ve styku s pokožkou nedokáže zabránit.
  7. Světlá kůže, která obsahuje méně melaninu než kůže tmavá, je mnohem citlivější na poškození způsobená UV zářením.
  8. K poškození pokožky stačí v letních měsících jen 15 minut na přímém slunci mezi 11 a 14 hodinou.
  9. 23 % poškození pokožky způsobených UV zářením vznikne do 18 let věku, s každou další dekádou se pak hodnota zvyšuje o 10 %.

#SKINSGUARD

Opalovací krém s vysokým ochranným faktorem (SPF), jenž je zcela oprávněně symbolem pro efektivní ochranu před UV zářením, je doporučováno používat každý den v každou roční dobu.

Účinnou prevencí a zároveň ochranou před vznikem viditelných projevů stárnutí způsobených slunečním zářením je používání přípravků bohatých na antioxidanty a zvláčňující přísady.

Pro dosažení požadované úrovně ochrany proti slunečnímu záření uvedenému na výrobku musí být přípravek aplikován v množství 2 mg na 2 cm pokožky. To u průměrného dospělého člověka obnáší přibližně ⅓ čajové lžičky na obličej a krk a zhruba 6 čajových lžiček na zbytek těla.

Přípravek by měl být aplikován alespoň 30 minut před tím, než bude pokožka vystavena slunečnímu záření.

Vzhledem k tomu, že sníh odráží UV záření, může dojít ke spálení pokožky na zcela neobvyklých místech. Při provozování zimních aktivit se proto ujistěte, že jste se namazali pod bradou, pod špičkou nosu nebo například za ušima.

Pro zajištění maximální ochrany je třeba opalovací přípravek aplikovat opakovaně, zejména pohybujete-li se celý den venku, pokud jste se zpotili, po koupání nebo po utření ručníkem.

Lidé se světlou pletí mohou zvýšit odolnost pokožky vůči fotoagingu tak, že začnou kůži vystavovat slunečnímu záření dříve než v letních měsících - samozřejmě za použití kvalitního opalovacího přípravku.

#KORRESREDGRAPE

Ochránce pokožky proti stárnutí způsobené vlivem slunce

Linie KORRES Red Grape poskytuje pleti nejvyšší ochranu proti projevům stárnutí vzniklým v důsledku slunění. Základem KORRES Red Grape jsou kmenové buňky vzácné odrůdy červeného hroznového vína, které efektivně chrání proti UV záření a zároveň jsou bohatým zdrojem polyfenolů, jako jsou například antokyany. Červené hrozny jsou zároveň silným antioxidantem a také mocným bojovníkem proti volným radikálům, čímž viditelně pomáhají zpomalovat známky stárnutí pokožky, které sluneční paprsky chtě nechtě urychlují.

Celá řada KORRES Red Grape, v níž najdete například tělové krémy SPF30 a SPF50 nebo tónovací pleťové přípravky a také zbrusu nový produkt určený pro mastnou a smíšenou pleť, poskytuje komplexní péči 4 v 1, která zahrnuje:

  • vysokou ochranu proti UVA/UVB záření,
  • efektní působení proti vzniku vrásek,
  • klinicky prokázanou účinnost proti vzniku nových a zesvětlování stávajících pigmentových skvrn,
  • hydrataci.

“Nová generace přípravků, které se obejdou bez silikonů a zároveň účinně působí proti vzniku vrásek a pigmentových skvrn,” shodují se dermatologové*.

* Vyplývá z 8 týdenního in-vivo testování přípravků KORRES Red Grape SPF30 a SPF50, jenž probíhalo pod dohledem dermatologa.

#NOVINKA

Zmatňující opalovací krém na obličej RED GRAPE proti vráskám a pigmentovým skvrnám - SPF30 & SPF50

Ideální pro mastnou/ smíšenou pleť, s dlouhotrvajícím zmatňujícím účinkem, bez silikonů.

Opalovací krém pro rozzářeně jasný tón pleti s klinicky prokázaným antiseptickým účinkem vhodný pro každodenní použití. Díky základu z kmenových buněk červených hroznů, které jsou bohatým zdrojem silných antioxidantů, “pomáhá chránit pokožku před projevy stárnutí, jenž má na svědomí sluneční záření a zároveň jí dlouhodobě propůjčuje matný a přirozený vzhled”, popisuje 9 z 10 žen, jež přípravek vyzkoušely*. Neobsahuje silikony, má lehkou texturu, která se snadno vstřebává a nezanechává na obličeji mastný film ani bílé skvrny.

* Vyplývá z 8-12 týdenního nezávislého testování zmatňujícího pleťového opalovacího krému KORRES Red Grape SPF30 a SPF50, které probíhalo pod dohledem dermatologa.

NEOBSAHUJE: SILIKONY, MINERÁLNÍ OLEJE, PARABENY, PROPYLEN GLYKOL, ETHANOLAMINY, SLES, ALES, FTALÁTY, POLYCYKLICKÉ MUSKY

Řada RED GRAPE

RED GRAPE / ZMATŇUJÍCÍ OPALOVACÍ KRÉM NA OBLIČEJ / PROTI VRÁSKÁM A PIGMENTOVÝM SKVRNÁM
/ SPF30 & SPF50 / (MASTNÁ A SMÍŠENÁ PLEŤ) NOVINKA

RED GRAPE / OPALOVACÍ KRÉM NA OBLIČEJ / PROTI VRÁSKÁM A PIGMENTOVÝM SKVRNÁM / SPF30 & SPF50

RED GRAPE / TÓNOVACÍ OPALOVACÍ KRÉM NA OBLIČEJ / PROTI VRÁSKÁM A PIGMENTOVÝM SKVRNÁM
/ SPF30 & SPF50

RED GRAPE / ANTIAGEING / OPALOVACÍ TĚLOVÁ EMULZE SPF50

RED GRAPE / ANTIAGEING / OPALOVACÍ TĚLOVÝ OLEJ SPF20

RED GRAPE / ANTIAGEING / TĚLOVÁ EMULZE PO OPALOVÁNÍ

#KORRESNATURALS

Kmenové buňky červených hroznů

Vzácná odrůda vinných hroznů, která v sobě skrývá červenou dužinu a stejně zabarvenou šťávu, je bohatá na antokyany. Ty poskytují vysokou ochranu vůči UV záření, navíc jsou silnými antioxidanty a pomáhají pokožce v boji s volnými radikály. Červené hrozny proto účinně chrání před fotoagingem.

KURKUMA DLOUHÁ

Pomáhá regulovat syntézu melaninu. Navíc bylo prokázáno, že působí preventivně proti vzniku pigmentových skvrn a zároveň se podílí na zesvětlování těch stávajících.

EXTRAKT Z ŘEŘICHY SETÉ & SÓJOVÉ ISOFLAVONY

Podporují tvorbu kolagenu, hydratují a pomáhají vyhlazovat vrásky. Zároveň dodávají pleti přirozeně zářivý tón.

BETA GLUKANY

Polysacharidy, které zvyšují zvyšují obranyschopnost pokožky a poskytují jí optimální ochranu před oxidačním stresem a dalšími nepříznivými vlivy. Jsou vysoce účinné proti vráskám a současně zlepšují pevnost a pružnost pokožky.

VITAMÍN E

Je přirozeným štítem vůči UV záření. Přitom má silné antioxidační účinky, zlepšuje texturu pokožky a hydratuje ji.

ALARIA ESCULENTA

Je mořská řasa bohatá na kyselinu linolovou a omega3 mastné kyseliny. Díky tomu má nenahraditelné hydratační a antioxidační účinky a navíc zlepšuje pružnost pokožky.

PŘÍRODNÍ POLYSACHARIDY

Podílí se na zlepšení pružnosti pokožky a mají jedinečné hydratační vlastnosti. Také významně přispívají k regeneraci kůže, která byla vystavena slunečnímu záření.

KOMPLEX PŘÍRODNÍCH OLEJŮ

Organické oleje z mrkve, kokosu a ořechů zintenzivňují opálení, zatímco kombinace slunečnicového a mandlového oleje současně pokožku chrání proti předčasnému stárnutí, vyživuje ji a udržuje jemnou a pružnou.

PROVITAMÍN B5

Váže na sebe vodu, proto má významné hydratační účinky a zároveň zlepšuje strukturu pokožky.

AVOKÁDOVÉ MÁSLO

Má výjimečné zvláčňující, vyživující a hydratační vlastnosti. Navíc je pokožkou velmi rychle vstřebáváno.

* In-vivo 8-12 týdenní nezávislé testování zmatňujícího pleťového opalovacího krému KORRES Red Grape SPF30 a SPF50, které probíhalo pod dohledem dermatologa

Produkty

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny